En modern myndighet som svävar i molnet

Kund: DIGG - myndigheten för digital förvaltning

Kolla gärna här: digg.se

När vi fick möjligheten att hjälpa DIGG – myndigheten för digital förvaltning att ta fram en ny webb kändes det väldigt spännande. En webb som behövde vara nytänkande och med en digital framåtanda, precis som DIGG själva.

Projektet stack ut på flera sätt. Bland annat att kunden inte ens fanns när vi inledde arbetet. DIGG skulle födas tre månader senare och innan dess skulle vi på Esatto få allt det tekniska på plats. Vi knackade kod och drömde om arkitektur. Uppdraget var att bygga en webb som visar att DIGG är framåtsträvande och en digital förebild för andra myndigheter.  

Fördelar med att flytta webben till molnet 

Att låta sin webb sväva i molnet innebär flera fördelar, bland annat kan kapaciteten anpassas efter trafik och därmed allokeras mer resurser för att hantera tillfälliga trafiktoppar. Det gör att man som företag eller myndighet kan göra stora besparingar genom minimalt serverutrymme. Med webben i molnet uppdaterar sig mjukvaran automatiskt vilket gör att man alltid har den senaste versionen och säkerställer att man ligger i framkant. 

Digg.se innehåller också en så kallad ”headless”-arkitektur. Det betyder att innehållshanteringen har skilts åt från det grafiska gränssnittet. Fördelen är att det blir enkelt att använda webbens innehåll i andra kanaler och sammanhang, till exempel en app, en annan webb eller en annan digital kanal som man vill visa sitt innehåll på.  

Skapa affärsnytta genom en nytänkande webb 

För att skapa affärsnytta behöver en webb bidra till både kortsiktiga och långsiktiga resultat. Webben ska spegla såväl en affärsidé som en identitet och tonalitet. Till DIGG skapade vi en webb som är flexibel och som har lång livslängd och är enkel för redaktörer att arbeta i. Dessutom går den snabbare att utveckla tack vare bra kod och arkitektur. Den är allt DIGG behöver vara – framtiden.  

– Vi är otroligt stolta och glada över digg.se och hoppas att webbplatsen verkligen ska vara till hjälp för de som vill utveckla tjänster som gör livet lättare för alla i kontakten med det offentliga, säger Sara Johansson, chef för samverkan och kommunikation på DIGG. 

 

Profilbild på en medarbetare
Vill du veta mer om caset? Kontakta mig.
Magnus Kerner, Försäljningschef magnus.kerner@esatto.se, 0733-41 53 12, LinkedIn