En app för ryttare

Kund: Ztable

Kolla gärna här: ztable.se

Varför har det länge funnits appar för fotboll, fiske och jakt, men inget riktigt bra för ridsport? Det frågade sig tre hängivna ryttare, och beslöt sig för att ändra på det. Resultatet blev Ztable – en app för ryttare som innehåller träningskalender, inspirerande ridövningar och ett socialt nätverk.

Ztable grundades sommaren 2016 och har sedan starten jobbat tillsammans med Esatto kring såväl framtagande av koncept och innehåll som design, UX och teknisk utveckling.

Appen lanserades i mitten av juni 2017 och fick under de första två månaderna cirka 17 000 nedladdningar. Första dagarna efter lanseringen var appen en av de tre mest nedladdade på app-store i Sverige. Trots den snabba användartillväxten har det inte varit några problem med appens stabilitet.

– Vi är väldigt imponerade av Esattos kunskap och leveranskapacitet, från framtagande av prototyp till teknikval och genomförande. Genom att vi fick tillgång till ett helt team med stor erfarenhet så kunde utvecklingen ske effektivt och med hög kvalitet. Nu har vi en skalbar och flexibel plattform som vi kan bygga vidare på, säger Ingrid Sundqvist, vd på Ztabler AB.

Ingrid Sundqvist, Erica Hjertén & Totta Ogander

De sociala funktionerna är utvecklade på plattformen Episerver Social, en molntjänst som gör det möjligt att skapa upp ett socialt universum utifrån de enheter man själv väljer. För användarhanteringen använder vi en molntjänst från Auth0.

Ztable antogs i augusti 2017 till Sting Accelerate – ett acceleratorprogram för Stockholms mest lovande startups. 

Esattos medarbetare Daniel Nilsson
Daniel Nilsson, Digital affärsutvecklare daniel.nilsson@esatto.se, 072-506 61 61, LinkedIn
 • Esatto_movesticEpi_Puff.png
  Frukostseminarium med Movestic och Episerver
 • Sundsvall puff.jpg
  Nya kollegor till Sundsvall
 • Esatto_AlmedalenFrischBelin_1080x1080.jpg
  Esatto i Almedalen
 • Esatto_Alexander_1080x1080_V02.jpg
  Vi stärker vårt erbjudande
 • Esatto_KrakowOrange_1080x1080.jpg
  Vi tog med några vänner till Krakow
 • Episerver logga
  Episerver – konkurrensfördel
 • Esatto_Jobbamedoss_534x534.jpg
  Esattos karriärsite
 • Esatto_PeterEpiReact_540x540.jpg
  React och Episerver: Är vi där än?