Appen som hjälper ryttare att nå sina mål tillsammans med sin häst

RIDELY
Varför har det länge funnits appar för fotboll, fiske och jakt, men inget riktigt bra för ridsport? Det frågade sig tre hängivna ryttare, och beslöt sig för att ändra på det. Resultatet blev Ridely – en app för ryttare som innehåller träningskalender, inspirerande ridövningar och ett socialt nätverk.

En lucka på marknaden

Ridely skapades 2016 i en viss frustration över att det finns så många nischade appar inom sporter som fotboll, fiske och jakt – men så få inom ridsport. Och Ridely har sedan starten jobbat tillsammans med oss på Esatto kring såväl framtagande av koncept och innehåll som design, UX och teknisk utveckling. Appen lanserades i mitten av juni 2017.

Vi är väldigt imponerade av Esattos kunskap och leveranskapacitet, från framtagande av prototyp till teknikval och genomförande. Genom att vi fick tillgång till ett helt team med stor erfarenhet så kunde utvecklingen ske effektivt och med hög kvalitet. Nu har vi en skalbar och flexibel plattform som vi kan bygga vidare på

Ingrid Sundqvist, VD på Ridely

17 000 nedladdningar de två första månaderna

Appen gör det möjligt för ryttare att logga sin träning, få inspiration från filmer och använda olika träningsprogram. I appen kan man till exempel lägga till ett pass och fylla i ridkänsla, upplevelse och intensitet. Informationen kan man sen dela det i sitt “nätverk”. På så sätt blir det lättare för ryttarna att följa sin utveckling och även dela träningsinformationen med andra, exempelvis om man delar en häst med någon.

Cirka 17 000 nedladdningar av appen gjordes under de första två månaderna efter lansering. De första dagarna var appen en av de tre mest nedladdade på app-store i Sverige. Trots den snabba användartillväxten var det inte några problem med appens stabilitet.

Vill du veta mer om hästar eller appar? Magnus är rätt person för den ena frågan i alla fall.
Magnus Kerner
es.ottase@renrek.sungam073-341 53 12