Nyhetssajt med fokus att främja startup och tillväxtbolag

TECHARENAN NEWS
Är du en investerare eller driver du kanske en egen startup? Då har namnet Techarenan säkerligen inte passerat dig obemärkt. Techarenan har sedan sin start för sju år sedan blivit en viktig plattform för att bidra och utveckla startups och tillväxtbolag. En plattform där entreprenörer, etablerade industrier, investerare, politiker och opinionsbildare samlas för att skapa samarbeten, göra affärer och bygga nätverk. Viktigt.

Techarenans nästa steg i plattformsbygget var att skapa en nyhetssajt som som ska lyfta de personer som i mångt och mycket driver svenskt näringsliv framåt, med särskilt fokus på startups och tillväxtbolag.

En ambition att växa med sina läsare

Ambitionen för Techarenan.news är samma som för Techarenan generellt – att lyfta innovation och entreprenörskap och att bidra till att affärer skapas. Techarnenans events har gått från att fylla en halv biosalong 2014 till att drar drygt 9 000 besökare 2019. Målet är att göra en liknande resa med Techarenan News, men givetvis med betydligt fler besökare på den digitala nyhetskanalen.

Med premiumjournalistik inom det här segmentet hoppas Techarenan kunna tillföra något nytt, intressant och aktuellt. Och att innehållet på sikt kan utvecklas med deras läsare.

Det finns flera mediehus som redan idag gör detta väldigt bra, tillexempel Breakit och Bonniers DI.digital.

Omid Ekhlasi, grundare Techarenan

Ett arbete med Techarenan, inte åt dem

Techarnenan.news har tagits fram i tätt samarbete med Techarenan där vårt arbete bland annat inneburit strategi för produktutveckling, design och UX, val av plattform och utveckling samt annonsstrategi för spridning av innehåll för att öka besökare till sidan.

Det har varit ett nöje att arbeta med Esatto och vi är väldigt nöjda med både samarbete och resultat.

Omid Ekhlasi, grundare Techarenan

Det har varit grymt att jobba med proffs!

Tommy Fondelius, Creative Director & Concept Developer Techarenan

Esatto har varit suveräna att jobba med, så kul detta!

Lisa von Garrelts, chefredaktör Techarenan News
Vill du veta mer om hur man designar en medieplattform? Joakim hos oss har koll!
Joakim Karlsson
Creative Director
es.ottase@nosslrak.mikaoj0768200869