Sorry!

Äggjakten för i år har avslutats. Välkommen tillbaka nästa år.
Talks

Årets trender från SXSW

South by Southwest (SXSW) är världens ledande samlingsplats för innovation, kommunikation och transformation och går av stapeln i Austin, Texas under två veckor i mars varje år. SXSW började som en musikfestival, men har sedan start vuxit och rymmer nu allt från tech och design till musik, film, comedy och gaming. Under åren har festivalen samlat smarta, spännande, banbrytande människor och varumärken från världens alla hörn, så som Elon Musk, Bill Gates, Barack Obama, Brené Brown, Billie Eilish, Facebook, Netflix, Spotify med flera.

Fredrik berättade om sina spaningar från SXSW Online 16-20 mars och delade med sig av insikter från de största megatrenderna.

Vill ni ha en trenddragning av Fredrik för er verksamhet? Låt oss veta!

Musique non stop
Vad händer med musikbranschen under en pandemi när man inte kan turnera? Hur möter man sin publik och med vilken teknik? Hur kommer framtidens musikupplevelser se ut?

Virtual Insanity
Världen blir alltmer förstärkt av digital teknik, och här pratar vi bla AR, VR, MR, XR, NFT, digital fashion, smart glasses, cheap fake och deepfake.

Health, yeah
Pandemin har förändrat vården i grunden, och med ny teknik kan du gå runt hemma och övervakas och provtas automatiskt av läkare och medicinska AI, även när du sover. Den biometriska revolutionen och CRISPR-teknik har gjort att antivirus kunnat tas fram rekordsnabbt och emotionell AI blir bättre och bättre.

Space Investors
Rymden har blivit nästa universella investerarfokus med nya återvinningsbara raketer, lättare uppskjutningar, och rymdturism. Ett nytt teleskop kommer kunna visa galaxer som skapades strax efter Big Bang och på Mars kommer man kunna äta svenska krusbär.

Shame, shame, shame
Likt ångerfulla asiatiska bankchefer tar amerikanska företag nu tag i skuld och skam över hur USA utvecklats eller avvecklats under Trumps presidentstyre. Brands takings stands. BLM, mänskliga rättigheter, klimatarbete, gender och inkludering står nu på mångas agenda.

Share, where?
Hur privat kan man vara på internet? Hur funkar det med splinternets? Vad döljer sig bakom The Great Firewall of China? Har diktatorer någon klubb och vad har Hong Kong och Belarus för likheter med Bröderna Lejonhjärta? Och hur har öppen data kunnat sprida information om Cocid-19 och varit en viktig faktor för att få fram ett antivirus.

Om Fredrik Hildebrand
Fredrik har i fyra år packat väskan för att åka till Austin och uppleva SXSW på plats. Förra året fick han packa upp igen när det fysiska eventet, av både naturliga och onaturliga skäl, blev inställt två dagar innan. Där och då startade den digitala trendspaningen av SXSW. Och i år kör Fredrik en favorit i repris!

När Fredrik inte har rollen som framtids- och trendspanare huserar han hos oss på Esatto, där han arbetar med kommunikations- och varumärkesfrågor i en digital värld.
Har du frågor? Hör av dig till Emelie.
Emelie Sundqvist
es.ottase@tsivqdnus.eileme073-670 63 39