Stuff

Daniel Nilsson tillträder som ny VD för Esatto

På Esatto ser vi att flera stora krafter formar vår framtid. Digitaliseringen är en av dem som påverkar alla aspekter av vårt samhälle i grunden - i våra verktyg i vardagen, i sättet vi arbetar och organiserar oss men kanske viktigast - i vår kultur, i sättet vi tänker och i hur vi upplever världen. Att digitaliseringen är en nödvändighet snarare än en möjlighet är vi nog alla ganska överens om nu.

Covid-19 har skyndat på mer försiktiga digitaliseringsstrategier och vi ser att organisationer i sin transformationshorisont nu blir mycket mer aggressiva. Förändringsmål som tidigare skulle nås på 5-7 år har helt plötsligt blivit 1-2 år. Här ser vi att Esatto har en vikt roll och därför har vår egen affärsutveckling tagit fart för att kunna vara relevant för våra kunder i deras befintliga och kommande utmaningar.

Denna förändring har gjort att vi på Esatto valt att omorganisera i ledningen för att kunna möta marknadens förändrade behov.

Daniel Nilsson tillträder som VD på Esatto

Daniel har de senaste åren haft roller som både COO och ansvar för HR på Esatto och kliver nu in i rollen som VD. Han har med sin tidigare bakgrund och som medgrundare av Esatto stor insikt om både verksamhet, kunder och marknad vilket gör att han kommer bidra till mycket för både kunder och Esatto i rollen som VD.

”Mitt fokus har alltid varit att skapa starka, engagerade lag som kan möta marknaden och kundens behov och jag ser fram emot att få fortsätta utveckla både oss som individer, team och bolag framåt i rollen som VD. Vi har den senaste tiden sett över vårt eget varumärke och position där vi noga funderat på vilket kundvärde vi kan och ska skapa och det arbetet ser jag fram emot att jobba vidare med. Vi har en fin kultur, många duktiga medarbetare och kunder som vill gasa i förändring så det känns jättebra att få leda Esatto framåt”, säger Daniel Nilsson.

Björn Sundqvist, som de senaste sex åren varit VD, kommer från och med juni kliva in i en roll som affärsutvecklare och lägga sin fulla tid där.

Jag har haft förmånen att jobba hela mitt yrkesliv med att utveckla digitala tjänster och affärsutveckling tillsammans med kunder och partners, vilket är något som jag tycker är fantastiskt rolig. Nu får jag möjlighet att enbart fokusera på detta tillsammans med Daniel och alla andra kollegor på Esatto, vilket jag verkligen ser fram emot. Den här tiden ställer höga krav på oss alla och vi på Esatto kommer att vara en stark spelare i arbetet med att skapa effektiva och innovativa lösningar anpassade för nya och förändrade förutsättningar”, säger Björn Sundqvis.

VD-bytet träder i kraft från och med 8:e juni.

Kontakta Daniel

Har du frågor? Kontakta Daniel!
Daniel Nilsson
CEO
es.ottase@nosslin.leinad072-506 61 61