Esatto värvar Andreas Olsson som ny Lead UX designer - och fyra nya utvecklare

Stora delar av Sveriges näringsliv har dragit i nödbromsen under ett kämpigt 2020, trots det fortsätter vi på Esatto att expandera. Flera av våra kunder har ett ökat behov av stöd i sitt arbete med att ställa om verksamheten för ett än mer digitalt samhälle. Därför har vi under den senaste tiden välkomnat flera nya kollegor.

Andreas har tidigare arbetat inom en rad branscher, bland annat media och e-hälsa. Han är också utbildare på Nackademins program för UX-design. Förutom att stötta med sin kompetens i kunduppdrag kommer Andreas att arbeta med Esattos egna tjänst inom e-hälsa: Healfy.

“Arbetet som UX-designer handlar om att identifiera rätt problem och att lösa dem på rätt sätt. För att det ska vara möjligt behöver man på riktigt arbeta tillsammans med sina kunder, en filosofi och ett arbetssätt som ligger i Esattos DNA. Samtidigt har bolaget en stark tro att byråer idag måste vara sjyssta genom att dela på sin kunskap och skapa förutsättningar för att kundernas egna förmågor och digitala kompetens stärks i samarbetet. En spännande utmaning som jag vill anta” säger Andreas.

Intresset för designledarskap växte i takt med arbetet som utbildare på Nackademins program för nya UX-designers, där han också sitter med i ledningsgruppen.

“Det jag har lärt mig som utbildare är att de flesta av oss har förmågan att bedriva målgruppsanalys och fatta bra designbeslut, så länge man får rätt verktyg. Något jag anser att byråer har ett ansvar att bidra till. Det inspirerade mig att hitta en arbetsplats som delar den bilden”, säger Andreas.

”Vi tycker det är jätteroligt att Andreas vill jobba hos oss. Rekryteringen ligger helt i linje med vår strategi att i större utsträckning bedriva digitalt ledarskap - att vara ett kunskapsintensivt bolag och en utvecklande samarbetspartner för våra kunder. Något som krävs för en framtid som blir allt mer komplex”, säger Pontus Gager, Design Director på Esatto.

Under november rekryterade vi på Esatto även fyra utvecklare med fokus på kompetens inom .Net och JavaScript.

”Att vi kan rekrytera känns såklart jättebra. Det är ett kvitto på att vi som bolag har ett högt förtroende under dessa tider, men också att företag vill utveckla delar i sin verksamhet där vi med vår kunskap kan skapa stor nytta just nu”, säger Daniel Nilsson, VD Esatto.

Esatto har sedan juni rekryterat sex personer och har en ambition att växa ytterligare under 2020 och 2021.

Vill du prata med Andreas?

Andreas Olsson
Lead UX designer
es.ottase@nosslo.saerdna0704067567