Talks

Konsten att lösa rätt problem med UX

Kreativitet och idéer har drivit vårt samhälle framåt i genrerationer. Vi har blivit duktiga på att skapa digitala lösningar, som testas och utvecklas för att säkerställa ett agilt och användarcentrerat arbetssätt. Men är våra lösningar svaret på användarnas problem? Att lösa rätt problem kräver att vi gräver djupare, där användare, teknik och affärsmöjligheter möts.

I februari 2021 hölls årets första Esatto Talks, där vår kollega Andreas Olsson pratade om hur man kan arbeta med UX som verktyg för att knyta samman användarnytta, teknik och den digitala affären så att det blir värdefullt för både användarna och verksamheten. Moderator var Kajsa Dymling, strategisk projektledare på Esatto.

Missade du Esatto Talks, men vill veta mer om metoder för att identifiera din målgrupp och deras behov? Eller hur du säkerställer att designen möter affärsbehoven, och hur ett agilt arbete mellan UX och utveckling kan se ut? Då tycker vi att du ska trycka på play och se Esatto Talks i sin helhet nedan.

Talare
Andreas arbetar som UX Lead Designer på Esatto. Han sitter även med i ledningsgruppen för UX-programmet på Nackademin. Andreas är en omtyckt föreläsare och utbildare som gärna och ofta delar sin kunskap i olika forum och nätverk.

Vetgirig? Spana in våra andra kommande Talks.

Vill du prata mer UX?