Stuff

Nytt samarbete med Nordiska – ett varumärke i digital framkant

Esatto och Nordiska startar samarbete för att öka takten på utvecklingen av Nordiskas digitala lösningar. En del i detta är att Esatto förstärker i Nordiskas agila team, både med utvecklar-, design- och UX-kompetens.

Nordiska är ett kreditmarknadsbolag som erbjuder förmånligt sparande till privatpersoner och finansiella tjänster till företag genom partnerskap. Visionen är att genom innovativ teknik och hög kompetens möjliggöra affärer och finans­iell utveckling, och ambitionen är att växa och skala upp med kvalité och hållbarhet i fokus. Därför har Esatto fått förtroende att bli en del av Nordiskas team inom utveckling, design och UX.

”Vi vill bygga det tekniskt bra från början eftersom det möjliggör att vi kan skala med ett mindre team långsiktigt, där fokus blir vidareutveckling snarare än släcka bränder. För oss är det också väldigt viktigt att det blir säkert- man ska kunna lita på att systemet verkligen fungerar när det kommer till pengar. Men som aktör vill vi vara både säker och kunna leverera snabbt, och då behöver vi molnbaserade- och automatiserade tjänster i framkant. Sen är det en utmaning att hela tiden hålla fokus på att bygga saker bra från start, eftersom vi samtidigt vill ha fart. Här har förstärkningen av duktiga personer med insikter och kunskap från Esatto varit jättebra för oss.”
- Joakim Millås, CIO Nordiska

"Att vi blir en del av verksamhetens team är ett bra sätt när det är viktigt att ha fart i arbetet över tid, eftersom ett litet tight team med ett gemensamt fokus möjliggör snabba vägar till beslut och lösningar. Det gör också att man snabbt kan skifta fokus om det skulle behövas. Att jobba med just Nordiska är jättekul eftersom dom använder moderna och utmanande tekniker samtidigt som dom värdesätter kvalitet. Det gör att man får möjlighet att bygga något som blir riktigt bra”.
- Kristoffer Winell, techlead, Esatto

Om Nordiska

Nordiska erbjuder sparande till marknadsledande räntor och lån för att möjliggöra deras kunders affärer. Samtidigt erbjuder de sina partners att skapa egna finansiella erbjudanden gentemot sina kunder med hjälp av molnbaserade tjänster och APIer. Nordiska erbjuder i dagsläget utlåningstjänster i Sverige och Finland samt inlåningstjänster i Sverige och Tyskland.

Vill du veta mer om hur vi arbetar i agila team?
es.ottase@renrek.sungam073-341 53 12