Stuff

Kick starta 2021 - 5 tips för att komma igång med förändring

1. Sätt upp en plan, använd gärna Pirate Metrics

Avsätt en timme. Googla ”Pirate Metrics” och ”AARRR”. Läs in er. Därefter använder ni er nyvunna kunskap om AARRR för att titta i vilken eller vilka av tillväxtdimensionerna som ni har störst smärta. Gör en plan för att fixa smärtan.

Och obs! Ni får bara fixa smärtor som tar mindre än 2 veckor att fixa! Börja sedan om och gör samma sak igen.

2. Börja mäta, var står vi nu och vart vill vi

Gunde Svan säger att det man mäter förbättrar man. Ingemar Stenmark säger att ”de bar å åk”. Vi tycker att man ska göra båda. Vi tycker faktiskt att det är viktigare att mäta än att mäta rätt. För mäter man så kommer man till slut att mäta rätt tänker vi. Så börja mät. Gärna nånting som har med kundupplevelse att göra.

3. Våga prova, jobba hypotesdrivet

Att lära sig formulera hypoteser är som att lära sig en trollformel för kulturutveckling. För sekunden du säger ”Jag tror” istället för ”Jag vet” så laddar du samtalet med helt annan energi. Även om du vet. För du bjuder nämligen in till dialog då – och ni kan ju testa och undersöka sanningen tillsammans sen.

4. Steel with pride, helt lagligt internt

Stöld är komplimanger brukar vi tänka när någon stjäl från oss. Vi är rätt tjuvaktiga själva. Hälften av de modeller vi använder har vi tagit och uppmuntrar starkt att ni också använder dom.

Annat som är bra att stjäla är bra idéer, öppen kod, färdig design och komponenter från andra SCA-webbplatser, kommunikationstips och tid från smarta människor.

Ps! Glöm inte att berömma stöldoffren.

5. Lär av varandra och tillsammans, vi har alla olika styrkor

VUCA – Vi tror att en volatil, osäker, komplex och tvetydig framtid kräver fler typer av hjärnor i ständig samverkan. Vi ger lajks för webbråd, samverkan mellan avdelningar och andra foruminitiativ. Så öppna upp för mer dialog och passa på att googla begreppet VUCA.

Här kommer en hälsning från Camilla

Hej gänget! Följer er numera på lite avstånd och kan bara konstatera att ni fortsätter göra ett grymt jobb! Det har varit ett tufft år, på flera sätt, men ni är så kloka och duktiga och jag tror stenhårt på er och SCA.
Mina första veckor på Esatto har varit väldigt utvecklande och intensiva. Att vara mitt i samarbeten med många olika aktörer, där vi tillsammans hittar lösningar på utmaningar, är inspirerande och väldigt roligt.
Nu stundar snart 2021 och jag ser fram emot ett nytt år. Ett år då vi förhoppningsvis kan mötas rent fysiskt igen. Ett år då vi tar nya härliga steg mot framtiden. Kör bara kör 😉
Önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Vill ni veta mer eller har frågor och funderingar kring just din verksamhet? Tveka inte att höra av er till oss.