Stuff

SCA Pellets – återanvände tidigare investering

Pellets är ett av era viktigaste ord. Det är nämligen ett av de mest använda sökorden på internet för att kunder ska komma i kontakt med SCA. Det vet teamet som arbetar med marknad och kommunikation på SCA Energy. Det är bland annat därför de har investerat i en ny webbshop som ska locka fler kunder, skapa en bättre upplevelse för dem och mer värde för både SCA och SCAs kunder.

I det utvecklingsarbetet fick vi på Esatto möjligheten att arbeta med gränssnittet på webbshopen och levererade då någonting som vi faktiskt redan levererat i ett tidigare arbete med er.

Komponentbibliotek och designsystem

I all utveckling är det viktigt att följa standarder, att hålla hög kvalitet, att kostnader är låga och att utvecklingstiden hålls kort. Det gör att man ökar sina möjligheter att lyckas med satsningar eftersom man kan vara sparsam med sina resurser och därmed får längre uthållighet.

När det kommer till digitala kanaler, tjänster och plattformar är ett av de bästa sätten att följa standard, hålla hög kvalité, låga kostnader och korta utvecklingstider att arbeta med två verktyg som kallas komponentbibliotek och designsystem.

Enkelt uttryckt ger det er möjligheter att återanvända massor av kod, kommunikation och design på ett strukturerat och standardiserat sätt.

När ni byggde nya SCA Plantor och SmartTimber skapade ni samtidigt just sådana verktyg. Så nästan allt som ingår i nya Skogsvinge och på SmartTimbers nya site; scasmarttimber.se kan med några små justeringar användas var som helst i alla era digitala kanaler. Det betyder att ni redan idag kan följa standard, hålla hög kvalité, arbeta ner era kostnader avsevärt och korta ner era utvecklingstider.

En webbshop med återanvända komponenter

När SCA Förnybar energi tog kontakt upprättade vi därför i vanlig ordning en prototyp som vi arbetade med tillsammans. Där utgick vi från SCA Förnybar energis kunders behov och designade en upplevelse tillsammans med er och med er webbshopsleverantör. När vi ansåg att vi hade ett upplägg som vi tror når era affärsmål började själva återanvändningen av det komponentbibliotek och designsystem som finns på både på SCA Plantor och SCA SmartTimber.

När webbshopen nu lanseras om någon vecka kommer mer än 3/4 av gränssnittet vara återanvänt från SCA komponentbiblioteket som byggts upp av SCA Plantor och SCA SmartTimber. I ert fall har det inneburit att ni kan säkerställa en bra och standardiserad upplevelse för nya och befintliga kunder, att ni kan lansera i tid och att kostnaderna för gränssnittet reducerats avsevärt.

Hållbara arbetssätt

På Esatto tycker vi att komponentbibliotek och designsystem ingår i verktygslådan för hållbara arbetssätt. Vi är både stolta och glada att ni vill arbeta hållbart med oss och ser fram emot att fortsätta utvecklas i återanvändningen tillsammans med er under nästa år.

Prata med Erika Edmark om du vill ha konkreta tips på vad du kan återvända i dina satsningar!